Privacy Friendly

Over ons

mr. ir. Frans Dondorp
CIPP/E, CIPT
CISSP, CISM

Begonnen met homecomputers (Acorn BBC B, later Archimedes). Niet zozeer spelletjes spelen, maar zorgen dat je meer leventjes had. Geprutst met CP/M en MS-DOS 1.0. Op mijn 12e WordStar 1.0 (op CP/M) vertaald naar Nederlands in een hex-editor en daar trots op zijn. Zo'n soort jochie.

Vervolgens opgeleid in Technische Informatica aan de TU Delft. Afgestudeerd in Documentaire Informatiesystemen. Onderzoek gedaan naar digitale duurzaamheid en authenticiteit van digitale documenten. Geïnteresseerd geraakt in digitale bewijswaarde. Om die reden Rechten gaan studeren in Leiden. Daar met een scriptieprijs afgestudeerd bij e-Law in elektronische handtekeningen.

Mij interesseert alles in informatiemanagement. Informatica, informatievoorziening en informatierecht. Informatiebeveiliging en de technische details van hacking. Privacy, natuurlijk. Archiefrecht ook. Mijn streven is om op alle terreinen rond informatiemanagement een waardevolle bijdrage te kunnen leveren.

Tot op heden heb ik dat gedaan in consultancy en bij een softwarebedrijf in informatievoorziening, in een juridisch boek over elektronische handtekeningen en in vele trainingen als docent.

In mijn dagelijkse werk ben ik security en privacy consultant bij Tesorion en houd ik me bezig met security en privacy management in verschillende rollen. Daarnaast ben ik de FG van Tesorion.

Bekijk meer over Frans op zijn LinkedIn profiel.

ir. Hugo Leisink
CIPP/E

Op mijn 8e ben ik begonnen met computers. Eerst op de Commodore 64, maar al vrij snel door naar de PC. Mijn vader was elektrotechneut, dus assembler was een van de eerste programeertalen die ik leerde. Toen we een computervirus kregen op de PC, wilde ik daar alles over weten. Ik heb dat virus helemaal doorgeplozen en zo ontstond mijn interesse in beveiliging en aanvalstechnieken. Later, met de komst van het internet, werd mijn interesse in beveiliging alleen maar groter.

Ik ben mijn carrière begonnen in de techniek, met het testen van de beveiliging van netwerken en webapplicaties. Al snel zag ik in dat je daarmee bezig kan blijven en er niks verandert als de bouw van dat soort technische systemen niet beter georganiseerd worden. Ik ben me toen meer gaan richten op de organisatorische kant van informatiebeveiliging, waarbij mijn interesse vooral uit gaat naar risicoanalyse. De laatste jaren ben ik vooral werkzaam geweest als security consultant of (interim) security officer en momenteel werk ik als senior adviseur cybersecurity binnen de Rijksoverheid.

Vanuit mijn werk heb ik vele zaken rondom ICT mis zien gaan. In deze tijd zijn ICT en privacy met elkaar verbonden. Verkeerde inzet van ICT en onvoldoende aandacht voor de beveiliging van ICT, is hetgeen dat onze informationele privacy het meest bedreigt. Om die reden ben ik me gaan verdiepen in privacy en bijbehorende wetgeving en ben ik me gaan inzetten voor een betere bescherming van privacy.

Lees meer over Hugo op zijn LinkedIn profiel en over zijn kijk op privacy in het 'Ik heb niks te verbergen . nl' archief.

Formaliteit

Al onze uitspraken, blogposts, reacties en andere uitingen zijn persoonlijk en van ons (in termen van auteursrecht). Wij representeren hier geen bedrijven, instanties, politieke partijen of politieke stromingen. Wij worden niet betaald om een mening te hebben en onze mening wordt niet gestuurd, beïnvloed of afgedwongen door derden. Wat wij zeggen op deze site zeggen wij als persoon en is geen weergave, citaat, statement of samenvatting van wat onze werkgevers mogelijkerwijs vinden van deze onderwerpen. Onze werkgevers zijn op de hoogte van deze site, maar hebben daar geen invloed op. Mocht je daaraan twijfelen: laat van je horen.