Privacy Friendly

Weblog

22 april 2019, 11:30

Het is alweer een half jaar geleden dat we de eerste versie van onze DPIA publiceerden. Deze was echter alleen als PDF beschikbaar en dus alleen handmatig uit te voeren. De afgelopen tijd hebben we echter hard gewerkt aan een online versie. Met veel trots kan ik jullie dan ook vertellen dat deze vanaf vandaag beschikbaar is.

Op de DPIA pagina kunt u zonder registratie een DPIA aanmaken. De online DPIA biedt tijdens het invullen een hoop uitleg en ondersteuning, wat de drempel om een DPIA te kunnen uitvoeren enorm verlaagt. Tevens kan een overzichtelijke rapportage van uw DPIA gemaakt worden. Ook kunt u via een export de DPIA veilig stellen en op een later moment weer importeren.

Schuilt hier nog een addertje onder het gras? Nee. We bieden dit volledig vrijblijvend en belangeloos aan. Nou ja, misschien niet helemaal belangeloos. Het is namelijk ook in ons belang dat iedereen op een respectvolle manier met andermans gegevens omgaat, dus ook met die van ons. Omdat we steeds meer, makkelijker en goedkoper informatie verwerken, zien we dat we op het vlak van privacybescherming nog een lange weg te gaan hebben. Zie dit als onze bijdrage aan een privacy-vriendelijkere wereld.